Kritik for at tage imod gaver

Ifølge metroxpress vil Rigspolitiet undersøge politidirektør Jørgen Ilum

Politidirektør ved Østjyllands Politi, Jørgen Ilum, har ved flere lejligheder taget imod billetter til premiereforestillinger med ledsager i Aarhus Teater.

Det viser papirer, som metroxpress har fået aktindsigt i.

Tilbage i 2010 fik Ilum også kritik for at have taget imod teaterbilletter, og mindst fem gange siden har han ifølge avisen gjort det samme. Senest 31. januar i år, hvor han var til premieren på Henrik Ibsens "Hedda Gabler".

Derudover har han taget imod to VIP-kort til Den Gamle By, der hver gjaldt et år ad gangen og også gav gratis entre til ledsagere.

Jørgen Ilum erkender at have taget imod billetterne, men han afviser kritikken.

- Det er min opfattelse, at der med min stilling som politidirektør følger repræsentative forpligtelser, der blandt andet giver mulighed for netværksskabelse, og som gør det naturligt at tage imod invitationer til at deltage i kulturelle arrangementer og i det lokale kulturelle liv, og det er i det lys, jeg har taget imod invitationerne, skriver han til metroxpress.

Ifølge lektor i forvaltningsret Sten Bønsing er reglerne dog kun blevet strammet siden direktørens seneste sag i 2010.

- Reglerne fortolkes meget snævert, og ifølge Finansministeriet gælder der ikke engang en bagatelgrænse. Så selv ganske små gaver er forbudt. Reglerne gælder også for offentligt ansattes ægtefæller, siger han.

Ifølge metroxpress er sagen så alvorlig, at Rigspolitiet nu vil undersøge politidirektøren.

TV 2 | ØSTJYLLAND har forsøgt at få en uddybende kommentar fra Jørgen Ilum, men det har ikke været muligt.

Jørgen Illum udtaler i en skriftlig kommentar:

'Jeg kan bekræfte, at jeg årligt tager imod enkelte invitationer til premiere- og gallaforestillinger fra Aarhus Teater, og at jeg de seneste par år har fået tilsendt et såkaldt VIP-kort, der giver mulighed for gratis entre til Købstadsmuseet Den Gamle By'.

Derudover skriver Jørgen Ilum, ligesom han gør til metroxpress, repræsentative forpligtelser har gjort det naturligt for ham at tage imod invitationer. Derudover skriver han:

'Ved flere lejligheder har min hustru tillige været inviteret og har derfor ledsaget mig, hvilket jeg ligeledes finder har været naturligt'.