Kritik af sygehus-tal

Statistikken over dødsfald ved hofteoperationer er ikke dækkende, mener cheflæge.

En ny statistik over antallet af dødsfald i forbindelse med hofteoperationer kan ikke bruges til ret meget, mener flere østjyske læger. Med henvisning til statistikken fortalte TV2 / ØSTJYLLAND i går, at 18 procent af de hofteopererede på Århus Sygehus dør indenfor en kort periode efter operationen.

Men ifølge sygehusets cheflæge Hans Peder Graversen er det rigtige tal 14 procent. Og kvaliteten af hofteoperationerne på Århus Sygehus er lige så god som på andre sygehuse, mener cheflægen.

- Landsgennemsnittet for dødelighed i forbindelse med operation for hoftebrud er på 10 procent, og en afvigelse er først signifikant, når den er over 16 procent, siger Hans Peder Graversen.

Han tilføjer, at mange af hoftepatienterne i Århus også lider af andre sygdomme som kræft eller svære hjerte- eller lungesygdomme, hvilket påvirker dødeligheden.

Se mere i TV2 / ØSTJYLLAND kl. 20.30. Bemærk dagens ændrede sendetidspunkt. Efter udsendelsen kan indslaget ses ved at klikke på ikonet for Web-tv på forsiden af ">http://www.tv2oj.dk">www.tv2oj.dk.

Politi

Mand bragt på hospitalet efter slag og spark i hovedet

renovering

Danskerne vil bruge feriepenge på boligen - og det er et problem, siger eksperter

Motorvej

play Tilbageblik: Så længe har man drømt om en motorvej

b14e5dad-b348-4b49-98bc-975d205c3617

Forskere har på rekordtid gjort banebrydende blodprop-opdagelse

Vejret

Solrig lørdag vil smage af forår - lille risiko for byger

glatte veje111

Pas på i trafikken: Der kan være glat