Kritik af politikers dobbeltrolle

Byrådskolleger i Randers kritiserer, at beboerlistens Bjarne Overmark er både udvalgsformand og bisidder i sager, som ligger indenfor udvalgets område

Flere byrådspolitikere i Randers er utilfredse med, at deres kollega Bjarne Overmark fra Beboerlisten er bisidder for personer, der skal mødes med Familieafdelingens personale. Overmark er nemlig også formand for børn og skoleudvalget, som Familieafdelingen hører under, og det skaber utryghed hos personalet mener kritikkerne.

- Den eneste løsning, jeg kan se, er, at han lader være med det. Og det vil jeg tage en snak med ham om. Jeg kunne aldrig selv drømme om at være bisidder inden for sundhed- og ældreområdet, hvor jeg selv sidder som politisk chef. Det tror jeg, alle vil kunne forstå, siger socialdemokraten Aage Stenz til Randers Amtsavis.

Også Kurt Helge Andersen fra Randers Listen og Venstres Karen Brix Roed mener, at Bjarne Overmark har et problem. Selv afviser han kritikken:

- Jeg er jo ikke personalets chef. Og det er jo heller ikke mig alene, der udstikker de politiske rammer. Det har vi et helt byråd til, siger han.

Heller ikke Randers-borgmester Henning Jensen Nyhuus mener, at Bjarne Overmark to roller, som både bissidder og udvalgsformand, er et problem.