Krise skaber rift om "kedelige" jobs

Krisen har afskaffet mangel på chauffører, avisbude og rengøringsassistenter. Nu står ansøgerne i kø.

Krisen har afskaffet mangel på chauffører, avisbude og rengøringsassistenter. Nu står ansøgerne i kø til de ellers så upopulære job, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Massefyringer i mange virksomheder og tommer ordrebøger hos håndværkere får folk til at søge job, der er ellers har været upopulære i perioden med lav arbejdsløshed.

Markant flere søger nu job som rengøringsassistent hos ISS eller som taxichauffør hos eksempelvis Codan Taxi i København, skriver Nyhedsbrevet 3F.

- Vi har fået mange flere ansøgere. Det er typisk håndværkere, fordi der mangler job i byggeriet. Vi har tidligere lidt under dårlig kvalitet. Men nu kan vi lægge yderligere vægt på krav om, at der skal ydes bedre service, siger bestyrelsesformanden i Codan Taxi, John Lindbom.

Bladkompagniet melder om stigende interesse for at få tjansen som avisbud i nattemørket. Fastfoodkæden Mc Donald's oplyser, at der den seneste måned har været markant flere ansøgere. Hos Dansk Supermarked A/S er ansøgningerne til job på frugt- og grøntlageret i Århus begyndt at strømme ind efter en periode uden ansøgninger overhovedet.

ISS tilbyder job inden for rengøring. I januar 2008 havde ISS i gennemsnit fem ansøgere pr. stilling. I januar 2009 var antallet 44 ansøgere pr. stilling, oplyser Katrine Husum Jensen, ISS.