Krise: Fona lukker 25 butikker - tre af dem er i Østjylland

300 medarbejdere står til at miste deres arbejde

Det er blandt andet butikken her på Strøget i Aarhus, som står til at lukke Foto: Google Street View

Fona-butikken på Søndergade i Horsens drejer også nøglen rundt Foto: Google Street View

De handlende i City Vest i Aarhus må i fremtiden kigge langt efter Fona-skiltene Foto: Google Street View

1 af 3

Fona må skære gevaldigt for at overleve. Det viser den plan, der er lagt for at trække selskabet ud af den betalingsstandsning, der blev indledt i begyndelsen af februar.

Det skriver de advokater, der står for selskabets rekonstruktion, i en pressemeddelelse.

I alt skal 25 ud af 56 butikker lukke. Samtidig bliver 300 af de 975 ansatte i Fona opsagt. Lukningerne vil blandt andet berøre tre butikker i Østjylland. Det drejer sig om butikkerne på Strøget i Aarhus, City Vest i Aarhus og Horsens.

Kiwi lukker tre butikker i Østjylland

- Planen indebærer, at der sker en tilpasning af virksomhedens størrelse igennem lukning af butikker og dermed opsigelse af en række medarbejdere, skriver advokaterne, der arbejder for at genoprette Fona, i meddelelsen.

Nye ejere på banen

Som led i planen skal Fona samtidig sælges. Advokaterne fortalte torsdag, at man er i forhandlinger med flere interesserede købere.

- Forhandlingerne om et salg af denne reducerede enhed pågår. Vi forventer at have en afklaring inden for de næste fire uger.

- Vi vil, så længe forhandlingerne pågår, ikke kommentere på forventningerne til udfaldet heraf, skriver advokaterne.

Auktionshus gør klar til stort konkurssalg fra Stereo Studio

Fona gik 1. februar i betalingsstandsning, da selskabet var løbet tør for penge. Det skete oven på en julesæson, der var gået markant værre end forventet. Samt en intens priskrig med nye aktører i markedet som Power og Elgiganten.

- Det gør mig meget ondt, at virkeligheden for Fona ser ud, som den gør, da medarbejderne er uden skyld i den situation, vi er havnet i, skrev Michael Kjær, administrerede direktør i F Group A/S, som ejer Fona, i en pressemeddelelse på det tidspunkt.

Med betalingsstandsningen skulle en kurator lave en plan for selskabets overlevelse og forhandle med kreditorer. Den plan blev godkendt torsdag i skifteretten, og butikslukningerne er en del af den.