Kriminelt netværk kræves fængslet i kæmpe svindelsag

I løbet af den kommende tid vil der blive foretaget flere ransagninger og anholdelser i sagen, lyder det fra politiinspektøren fra Særlig Efterforskning Øst

Genrefoto. Foto: Kim Haugaard - Scanpix

Anklagemyndigheden kræver onsdag 11 mænd fængslet i en omfattende sag om skatte- og momssvindel for 440 millioner kroner.

I en omfattende aktion blev 39 adresser rundt om i landet tirsdag ransaget og 18 mænd er anholdt for moms- og skattesvindel for næsten en halv milliard kroner. Blandt andet blev adresser her i Østjylland blevet ransaget.

I løbet af den kommende tid vil der blive foretaget flere ransagninger og anholdelser i sagen.

Flemming Madsen, Særlig Efterforskning Øst

Men i løbet af dagen ventes syv af de 18 anholdte altså at blive løsladt, oplyser Flemming Madsen fra Særlig Efterforskning Øst. 

- I løbet af den kommende tid vil der blive foretaget flere ransagninger og anholdelser i sagen, men slet ikke i det omfang, vi så i går, siger politiinspektøren.

Læs også Task Force finder amfetamin

Ikke færre end 39 adresser blev ransaget i tirsdagens aktion, hvor efterforskerne også slog til i Tyskland. Indtil videre har politiet beslaglagt indeståender på diverse konti til en værdi af omkring 11 millioner kroner.

Også 1,5 millioner kroner i kontanter, otte luksusbiler og et stort antal kostbare smykker er blevet beslaglagt.

Kulmination på efterforskning

Aktionen var kulminationen på en efterforskning, som politiets enhed mod organiseret kriminalitet, Særlig Efterforskning Øst, sammen med Københavns Politi og Rigspolitiet har arbejdet med siden årsskiftet. 

Læs også Politiet anholder 18 mænd for svindel til 440 millioner

Politiet mener, at netværket har begået systematisk og omfattende moms- og skattesvig gennem flere år.

- Det har de gjort gennem en række forskellige og skiftende virksomheder, siger Flemming Madsen.

De 11 personer, der onsdag fremstilles i grundlovsforhør i København, tæller seks danskere og to pakistanere. Også en tysker, en iraner og en litauer kræves fængslet.