Kriminelle klapper i

Østjyllands Politi har fået sværere ved at få kriminelle til at åbne munden, når de afhøres. Til gengæld er efterforskningen blevet bedre.

Kriminelle nægter i stigende grad at udtale sig til politiet eller under retsmøder, og det besværliggør både politiets og domstolenes arbejde, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag.

- Det er en tendens, der har udviklet sig de seneste 10-15 år. Erfarne kriminelle udveksler erfaringer med andre kriminelle om, hvad der kan og skal siges. Heldigvis har vi i dag gode tekniske muligheder i form af bl.a. dna-spor og it-spor, der sender folk i fængsel alligevel, siger
efterforskningsleder Ole Madsen, Østjyllands Politi.

En af landets mest erfarne forsvarsadvokater Steen Bech oplever det
samme.

- I retten ser man også oftere, at den tiltalte kommer med en dødssyg forklaring, som ikke en djævel tror på. Det kræver flere ressourcer hos både anklagere, forsvarere og domstole. Det
er et godt råd fra forsvarerne, at de ikke skal sige noget, før de har talt med en advokat, men helt konsekvent at sige, at de ikke skal udtale sig, er decideret dårlig vejledning, siger Steen Bech til Jyllands-Posten.