Kræver streng straf til ung bilist

Anklageren går efter halvandet års fængsel til den 20-årige bilist, der sidste år kørte ind i et cykelhold og dræbte to personer.

I sagen om et dobbelt trafikdrab ved Århus, hvor en ung mand kørte ind i ni cyklister, forlanger anklageren, at dommeren slår hårdt ned på bilisten.

Hun vil have ham fængslet i halvandet år. For blot få uger siden blev den hidtil strengeste straf for trafikdrab givet, da en ung mand fik to år og tre måneders fængsel for at ræse en mand og et barn ned.

- Tiltalte kører meget hurtigt i en bred bil på en smal vej med kurver og bakker. Og det er anklagemyndighedens opfattelse, at det falder ind under særlig hensynsløs kørsel, sagde anklageren i retten i Århus fredag.

Derfor forlanger hun, at han fratages kørekortet i fem år og får et længere ophold bag tremmer.

Ulykken skete en søndag morgen, da den dengang 18-årige bilist kørte hjem efter at have vasket sin fars blå Peugeot. På toppen af en bakke på Jelshøjvej møder han pludselig en gruppe cyklister på vej i den modsatte retning.

Jelshøjvej er smal. Der er ikke plads til begge parter. De støder sammen. Cykelhjul og knuste steldele spreder sig langt ud over vejen. En cykelrytter dør med det samme, mens en anden havner i koma og dør senere. Fire cykelryttere får store skader, og kun to går helt fri af bilen.

Først afviste politiet at føre sag mod bilisten. Men efter at de syv tilbageværende cyklister klagede til statsadvokaten, blev den unge mand anklaget for særlig hensynsløs kørsel og uagtsomt manddrab. Han nægter sig skyldig. Dommen afsiges på tirsdag. /ritzau/

LÆS OGSÅ:<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=15168">Dødsulykke for retten (29/8-06)</A></STRONG>