Kræver sekssporet motorvej

Transportministeren vil udvide motorvejen mellem Århus og København til seks spor.

Transportminister Flemming Hansen (K) mener, at der er brug for en sekssporet motorvej mellem København og Århus, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- I stedet for at anlægge nye motorveje skal man udvide de eksisterende der, hvor behovet er. Og jeg tror utvivlsomt, at vi vil have en sekssporet motorvej på hele strækningen fra København til Århus i løbet af relativt kort tid, siger Flemming Hansen, der dog ikke sætter årstal på udvidelsen af motorvejen.

Reaktionen kommer, efter at trafikforsker Henrik Harder Hovgesen fra Aalborg Universitet opfordrer til at bygge en helt ny motorvej tværs ned gennem Jylland. Trafikforskerens argument er, at flere danske motorveje er ved at drukne i biler og lastbiler.

- Jyderne og den internationale lastvognstrafik har i dag intet alternativ til den østjyske motorvej. Bryder den sammen på grund af en ulykke, så stopper alt. Man risikerer, at motorvejsnettet forvitrer, ligesom når bygninger ikke bliver vedligeholdt, siger Henrik Harder Hovgesen. /ritzau/