Kræver jernbane til Tirstrup

SF vil udbygge Grenaabanen, så den slår et smut forbi Aarhus Lufthavn.

I fremtiden skal det være muligt at tage toget til Aarhus Lufthavn ved Tirstrup.

Det mener SF's trafikpolitiske ordfører Morten Homann, valgt i Århus Amt, og partiets medlem af det nye regionsråd for Region Midtjylland Jonas Dahl.

- Det er ærgerligt og ubegrundet, at der aldrig er blevet bygget jernbane til Tirstrup Lufthavn. Der har været en uhellig alliance af folk, der ikke kan lide tog, og folk, der ikke kan lide fly, som har stået i vejen for den helt indlysende løsning. Det vil være en serviceforbedring for flypassagererne. Og det vil være en miljøgevinst, at en del af biltrafikken til lufthavnen kan konverteres til togtrafik, siger Jonas Dahl.

Ifølge de to SF'ere vil det være let at bygge en kort afstikker til Grenaabanen, hvilket vil gøre det muligt at køre hurtigt fra Århus Hovedbanegård direkte til lufthavnen.

- Det vil både styrke lufthavnen og togtrafikken i regionen. Og det vil flytte trafik fra den hårdt belastede Grenåvej. Endelig vil en sådan bane også endegyldigt slå enhver luft ud af de håbløse planer om at bygge en helt ny østjysk lufthavn, mener Morten Homann.