Kræftramte kvinder får bløde pakker i efterårsferien

Århusiansk designer besøger en række kræftafdelinger, hvor hun uddeler feminine nathuer til kræftramte kvinder, der har mistet håret.

Oktober måned er international brystkræftsmåned, og i den anledning, har den århusianske designer Luna Hvid valgt at bruge sin efterårsferie på at uddele 1.000 bløde pakker med en lille fin og feminin nathue til kræftramte kvinder, der efter kemobehandling har tabt håret.

- Prøv at forestille dig, at du putter dig under en varm dyne og alligevel vågner hundefrysende op om natten. Det oplever en stor del af de kvinder, som har mistet deres hår. Kropsvarmen suser ud gennem hovedbunden, når der ikke er noget hår til at holde på varmen, siger Luna Hvid i en pressemeddelelse.

Den østjyske designer har i nu otte år forsøgt at sætte sig ind i de problemer, kvinder uden hår oplever.

- Jeg har hørt om kvinder, der sover med skihuer eller sågar bomuldstrusser på hovedet for at holde på varmen, så behovet for min lille pakke er absolut til stede.

Idéen til den gode sag opstod, da designeren Luna Hvid kreerede en hue til sin svigermor, der i 2002 fik konstateret kræft - og efterfølgende mistede håret.