Kræftpatienter må vente på behandling

Kræftpatienter i Region Midtjylland må vente helt op til 15 uger på den strålebehandling, som skal helbrede den frygtede sygdom.

Trods massiv politisk bevågenhed er et forsøg på kraftigt at øge antallet af behandlinger slået fejl. Årsagen er, at nøglepersonale på kræftafdelingerne har afvist ekstraarbejde og i nogle tilfælde ligefrem har opsagt deres job efter krav om, at de skulle arbejde i to-holdsskift, erfarer Berlingske Tidende.

Det fremgår af en rapport fra Region Midtjylland, som sår tvivl om, hvor hurtigt det bliver muligt at indfri de tårnhøje ambitioner om løfte indsatsen for danske kræftpatienter til verdensklasse-niveau.

- 15 uger er rigtigt længe at vente. Men kræftpatienterne må tage til efterretning, at man i nogle områder af landet står i en svær balanceakt. Det er et meget følsomt system, og sygeplejerskerne, som har ydet en kæmpeindsats i årevis, er nu kommet dertil, hvor de siger, at nok er nok, siger direktør i Kræftens Bekæmpelse Arne Rolighed til Berlingske Tidende.

Se tv-indslag om kræftbehandlingen ved at <a href="http://www.tv2regionerne.dk/reg2005/player.aspx?id=408902&r=7" target="_blank">trykke her</a>.