Kørte for stærkt med syg hustru

Århus-læge fik betinget frakendelse af kørekortet efter at have kørt for hurtigt hjem fra campingferie, fordi hustruen var blevet syg.

En 53-årig læge fra Århus var så bekymret for sin hjertesyge hustru, at han 29. juli sidste år kørte alt for stærkt på motorvej E 45. På vej hjem fra campingferie i Frankrig blev han bekymret for hustruens helbred.

Hun har tidligere haft hjerteproblemer og får blodfortyndende medicin, og efter lægens vurdering viste hun symptomer på indre blødning. Han trykkede derfor ekstra hårdt på speederen for at nå hjem til Århus og kørte med over 110 km/timen med campingvognen på slæb.

Det skulle han ikke have gjort. Landsretten har dømt ham til en betinget frakendelse af kørekortet for at køre for stærkt. Det var omtrent den værste dag, lægen kunne have valgt at køre for stærkt på, for netop den dag var TV 2 ude at køre med en patruljevogn for at fange fartsyndere efter indførelsen af klippekortet.

Politiet stoppede vogntoget, og selv om lægen forsøgte at forklare, at hustruen var meget syg, fik han en bøde på 2000 kroner og tre års betinget frakendelse af kørekort. Han nægtede at acceptere bøden, da han mente, at betjentene havde mere travlt med at lave fjernsynsudsendelse end at høre på hans forklaringer.

Men retten i Kolding og nu Vestre Landsret er enige om, at han har kørt for stærkt, og at hustruens sygdom ikke er en saglig begrundelse for at have kørt for stærkt. Han kunne enten have tilkaldt en ambulance eller have spændt campingvognen fra, hvis han ville have hustruen hurtigt på sygehus. Derfor er han ikke straffri. /ritzau/