Kørestole med Greaaåbanen

Østjyske kørestolsbrugere kan nu rejse til og fra Grenaa med toget ved hjælp af en lift og DSB's handicapservice. Liften bliver indviet i dag.

For første gang kan kørestolsbrugere nu tage deres kørestole med i toget, når de skal til Grenaa. DSB har etableret en handicaplift på Grenaa station, som kan hjælpe kørestolsbrugere på og af toget. Det kræver kun en opringning til DSB's handicapservice senest 48 timer før rejsen.

Den fornyede handicapvenlige Grenaa Station bliver fejret i dag. Den første gæst i kørestol ankommer med toget kl. 15.25, og borgmester for Norddjurs Kommune, Torben Jensen, vil være til stede for at byde velkommen.

Grenaa Station fik handicapliften efter initiativ fra Jens Holst, som er formand for Handicaprådet i Grenaa Kommune og selv har sclerose. I samarbejde med Scleroseforeningen fik han kontakt til DSB og Grenaa Kommune, og de fandt en fælles løsning.

Det er særligt vigtigt for kørestolsbrugere at kunne komme til Grenaa, fordi byen er hjemsted for den prisbelønnede, handicapvenlige Dronningens Ferieby, som er ejet af Scleroseforeningen.

Feriebyen består af 44 særligt handicapindrettede sommerhuse og bruges desuden til kurser og møder.