Kør ikke zigzag mellem sneplove

Advarer bilister mod farlig manøvre i trafikken

Her er der lige plads til at overhale mellem sneplovene, mener flere bilister åbenbart.

Vejdirektoratet udsender nu en advarsel til bilisterne mod at forsøge at køre zigzag mellem de sneplove, der sendes ud på vejene for at rydde sneen væk fra kørebanerne.

Advarslen bunder i, at sneplovene kører ved siden af hinanden, dog forskudt med nogle meter, når de rydder vejene. Dette frister nogle bilister til at forsøge at kante sig ind mellem de store køretøjer i en zig zag-formet overhalemanøvre. Men det skal man passe på med, siger Ulla Milling, der er fagkoordinator i Vejdirektoratets vintertjeneste.
 
- Det er særdeles risikofyldt at forsøge at kante sig ind mellem vores store sneplove i et forsøg på at overhale dem. Det er farligt, både for bilisterne og for vores chauffører, og det kan let gå galt, udtaler hun.

- Mange bilister glemmer, at der ligger meget mere sne på vejen foran sneplovene end bagved dem, og det snyder dem, når de forsøger at kante sig ind mellem sneplovene.

Tænke sig om en ekstra gang
Til trods for den åbenlyse fare, der er forbundet med at overhale på denne måde, oplever Vejdirektoratet alligevel hvert år, at nogle bilister gør det.

Men Ulla Milling håber, at advarslen fra Vejdirektoratet kan være med til at få folk til at tænke sig om en ekstra gang, inden de kaster sig ud i en så hasarderet manøvre.

- Hellere udvise tålmodighed på vejen og komme et par minutter senere frem end komme til skade i en ulykke, fordi man kører ubesindigt, udtaler hun.

- Der er altså en grund til, at vi kører ude på vejene med de store sneplove. Vi rydder vejene til glæde for trafikanterne.