Kør i god tid: Voldsomt vejr kan påvirke trafikken

DMI har varslet med risiko for skybrud og torden Kristi himmelfartsdag. Det kan give forsinkelser i trafikken, frygter Vejdirektoratet

Der er risiko for særdeles våde vejbaner i Østjylland torsdag. Arkiv Foto: Arne Prip

I forvejen forventes der at være ekstra trængsel på de østjyske veje denne torsdag grundet Kristi himmelfartsferie, og nu tyder meget på, at også vejret vil spille en rolle. Vel og mærke en negativ en af slagsen.

Så meget vand på vejene giver risiko for aquaplaning. Det skal bilisterne være forberedt på.

Mette Nedergaard, Vejdirektoratet

DMI varsler nemlig med risiko for skybrud og torden i store dele af landet.

- Hvis det bliver så kraftigt, vil det altid have indflydelse på trafikken. Så meget vand på vejene giver risiko for aquaplaning. Det skal bilisterne være forberedt på, siger den vagthavende hos Vejdirektoratet, Mette Nedergaard, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Kraftigt tordenvejr kan ramme Østjylland Kristi himmelfartsdag

Hun forventer, at ferietrafikken vil være tættest i formiddagstimerne mellem kl. 11-13, og det er en fordel i forhold til det varslede uvejr.

Vejarbejde kan også få betydning

- DMI tror nemlig først, at skybruddet og de store vandmængder kommer senere på dagen, så vi håber på, at det kan være en fordel. Dog skal man forvente kø især i sommerhusområderne, siger Mette Nedergaard.

I Østjylland er der også fortsat vejarbejde på motorvejen mellem Aarhus og Skanderborg, og på en trafikdag som denne kan det få indflydelse.

På disse strækninger kan der forekomme kø og forsinkelser torsdag.  Foto: Vejdirektoratet

Der er nemlig nedsat hastighed til 80 km/t og smallere spor, så kombineret med voldsomt vejr og ferietrafik, kan det give øget rejsetid, lyder det fra Vejdirektoratet.

Det er især sidst på eftermiddagen og nogle timer frem, at uvejret ifølge de foreløbige prognoser skulle ramme Danmark.