Kør forsigtigt: Der er glatte veje i hele Østjylland

Der er meldinger om glatte veje i hele Østjylland søndag middag. Kør forsigtigt, lyder opfordringen fra politiet

00:30

VIDEO: Det vrimler med sne i hele Østjylland. Denne video viser snefaldet omkring middagstid i Skejby i Aarhus.

Søndag falder snefnug i det østjyske nærmest vandret. Der er både sne og blæst, og man skal væbne sig med tålmodighed og køre forsigtigt, hvis man bevæger sig udenfor. 

Ifølge trafikken.dk er der meldt isglatte veje i hele den østjyske region. Sydøstjyllands Politi, som dækker Horsens og Skanderborg kommuner, melder også om mange uheld i forbindelse med føret. 

Dansk Autohjælp melder om mindst 60 udrykninger.

Der er helt konkret sket to uheld på motorvej E45 i sydgående retning ved Hedensted omkring klokken 10.20, og der var flere kilometer kø, mens man ryddede op efter uheldene.

Læs også Barskt vejr på vej: Sådan rammer sne og blæst

Politiet opfordrer alle trafikanter til at køre forsigtigt, hvis de skal ud søndag eftermiddag. 

- Kør efter forholdene. Når de ændrer sig så hastigt og kraftigt, så skal man sætte hastigheden ned og være opmærksom. Man skal være klar over, at bremselængden er væsentligt forøget, så vi opfordrer til at køre med forsigtighed, siger Flemming Lau, der er vagtchef ved Sydøstjyllands Politi.

Han fortæller også, at der i øjeblikket er lav sigtbarhed mange steder på grund af snevejret.

Ifølge TV2 VEJRET skal det fortsætte med at sne i løbet af søndag eftermiddag, men når det klarer op, så frisker vinden til gengæld op. I løbet af aftenen kulminerer vinden. Derfor har Samsø Færgen blandt andet aflyst afgange søndag aften.