Konservative vil holde økonomien for sig selv

De Konservative i Århus kalder det mafiametoder, når borgmesteren vil have politikere til at offentliggøre oplysninger om privatøkokonomi.

Socialdemokraterne med borgmeser Nicolai Wammen i spidsen ønsker, at alle byrådsmedlemmer i Århus skal offentliggøre oplysninger om deres økonomiske interesser - eksempelvis bestyrelsesposter, lønnede stillinger og selvstændig virksomhed.

Men hverken De Konservative eller Venstre er med på den ide, skriver Århus Stiftstidende.

- Hvad skal det gavne. Hvilke interesser? Man mistænkeliggør alle nuværende og tidligere medlemmer af byrådet, mener Venstres Bünyamin Simsek,

- Det er et mafiosi-tilbud fra Don Wammen. Et siciliansk forslag. For hvis man afslår, så vil man blive mistænkeliggjort. Det er et supersocialistisk træk, der bringer Venstre og konservative i en vanskelig situation. Vi vil gerne værne om privatlivets fred, lød det ifølge avisen fra Marc Perera Christensen på onsdagens byrådsmøde.

Det fik Nicolai Wammen til at slå ordet »mafiosi« op på sin bærbare computer.

- Mafiosi betyder medlem af et forbrydersyndikat i USA. Jeg kan meddele, at jeg ikke er medlem af et forbrydersyndikat i USA. Det vil tjene debatten, hvis man lod være med at skyde mig alle mulige hensigter i skoene, sagde Nicolai Wammen.

Borgmesteren har hentet inspiration fra Venstres tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen.

- Han indførte skrappere regler for ministres økonomiske forhold, fordi ministre har et stort ansvar. Det har borgmestre, rådmand og byrådsmedlemmer også. Jeg har ingen problemer med en større grad af åbenhed, og der bliver ingen mistænkeliggørelse, hvis man ikke vil være med, sagde Nicolai Wammen ifølge avisen.