Konservativ kan vinde regionen

Den konservative Poul Müller kan blive formand for regionsrådet, hvis han allierer sig med S, viser prognose.

Den første formand for regionsrådet i Region Midtjylland kan meget vel blive den konservative Poul Müller. Det viser en prognose, som TV2 har fået lavet.

Ifølge prognosen vil Venstre ganske vist blive det største parti i regionsrådet, med 14 ud af 41 mandater. Partiets spidskandidat Aleksander Aagaard kan også forvente støtte fra de 3 mandater, som Dansk Folkeparti står til at vinde.

Dermed vil Aleksander Aagaard kun være sikret et flertal på 21, hvis de konservative med 4 mandater også vil støtte ham. Men det kan han ikke på forhånd gå ud fra.

Det konservative Folkeparti er nemlig ved regionsvalget gået i valgforbund med De radikale, CD og Kristendemokraterne, og disse partier har bebudet, at de selv vil gå efter formandsposten. De radikale står til at få 3 mandater, de to andre partier i valgforbundet bliver ikke repræsenteret, viser prognosen.

Konsekvensen af et sådant valgresultat kan blive, at Poul Müller bliver regionsrådsformand, hvis han efter valget indgår en alliance med Socialdemokraterne.

Prognosen er udarbejdet af professor og valgforsker Søren Risbjerg Thomsen for <A href="www.politik.tv2.dk</STRONG></A><STRONG>.</STRONG>" target="_blank">http://www.politik.tv2.dk/"><STRONG>www.politik.tv2.dk</STRONG></A><STRONG>.</STRONG>

Se mere i aftenens udsendelse på TV2 / ØSTJYLLAND.