Konfiskerer flere biler

Østjyllands Politi beslaglægger en bil hver anden dag

02:00

1 af 2

Hver anden dag får en østjysk bilist konfiskeret sin bil af politiet.

Nye, skærpede regler gav fra januar sidste år politiet bedre muligheder for at konfiskere biler fra bilister, der kører uden kørekort.

Hvis politiet standser den samme bilist tre gange, mens han fx er blevet frakendt kørekortet, har politiet mulighed for at konfiskere bilen.

I løbet af sidste år konfiskerede Østjyllands Politi i alt 176 biler. I 2011 - inden de nye regler var trådt i kraft - blev der konfiskeret 46.

- Det er en markant stigning. Det skyldes uden tvivl den skærpede indsats mod vanvidskørsel, der trådte i kraft sidste år, siger politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Tendensen fortsætter

Tendensen fra 2012 ser ud til at fortsætte i år, hvor politiet indtil videre har beslaglagt 34 biler. Så sent som i går tog politiet bilen fra en 20-årig mand fra Grenaa.

- Vi konfiskerer alle typer køretøjer. Lige fra 20 år gamle biler med rustne skærmkanter til dyre Porscher, fastslår Mogens Brøndum.

Ud over at der bliver beslaglagt flere biler, noterer Østjyllands Politi sig også, at færre bilister i dag bliver sigtet for at køre uden kørekort og for at køre i bil, mens kørekortet er frakendt.