Koncertskib har forladt Århus

Farcen om koncertskibet M/S Stubnitz er slut. Skibet har forladt Århus, efter at kun et fåtal af de planlagte koncerter blevet afholdt.

Det tyske skib ankom til Århus Havn for godt en måned siden og skulle efter planen have lagt gulv til en række koncerter.

Sådan kom det dog ikke til at gå.

Som TV 2 | ØSTJYLLAND tidligere har fortalt, ville brandmyndighederne ikke tillade koncerter ombord - på trods af at skibet har afholdt godkendte koncerter i flere andre byer.

Samtidig smækkede Århus Kommune pengekassen i. M/S Stubnitz var på forhånd blevet lovet 135.000 kr. fra tre forskellige kommunale puljer. Men da koncerterne blev aflyst, kom pengene ikke til udbetaling.

Den manglende økonomiske støtte fra Århus Kommune kombineret med tabt omsætning betød angiveligt, at M/S Stubnitz risikerede at gå konkurs. Bedre blev det ikke, da også Copenhagen Jazz Festival aflyste sommerens koncerter ombord på M/S Stubnitz i København.

<b>35.000 kr. udbetales</b>
I sidste uge lykkedes det dog at gennemføre enkelte koncerter på dækket på M/S Stubnitz. Dækket er ikke omfattet af de samme skrappe krav fra brandmyndighederne som resten af skibet.

Samtidig blev en del af de planlagte koncerter flyttet til forskellige spillesteder rundt omkring i Århus Midtby. Dermed undgik arrangementerne at blive aflyst.

Århus Kommune nægter imidlertid stadig at støtte M/S Stubnitz' besøg i Århus med de 135.000 kr., der først var blevet lovet. Dog bliver der udbetalt 35.000 kr. i støtte i forbindelse med de koncerter, der blev gennemført.

- Arrangementerne har trods alt stadig haft en værdi for det århusianske kulturliv. Det er M/S Stubnitz, der får pengene. Men de skal bruges til at betale for transport og overnatninger til musikerne, siger Ole Jørgensen fra Århus Kommunes kulturforvaltning til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Støtten til M/S Stubnitz kommer fra Århus Kommunes pulje for elektronisk musik.

Den sidste koncert blev afviklet lørdag aften, hvor Bang Bang Brain gik på scenen. Siden har det tyske skib forladt Århus.