Kommunen sender problembørn til Tvind

Politikere vidste intet om samarbejde med den omstridte organisation Tvind, som kommunen har arbejdet med i årevis.

Århus Kommune har i årevis haft et tæt samarbejde med den omstridte organisation Tvind.

Det skriver metroXpress.

Tvind driver flere opholdssteder, som kommunens socialforvaltning bruger til placering af belastede unge, og det falder flere politikere for brystet.

- Personligt har jeg det ikke specielt godt med, at vi samarbejder med Tvind. Det er en organisation, der er berygtet for at bruge tvivlsomme arbejdsmetoder, og lederne er tiltalt for millionbedrageri. Selv om jeg ikke kender de enkelte institutioner, synes jeg, det er nok til, at vi skal se os om efter alternativer, siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Jacob Bundsgaard Johansen, til metroXpress.

Han kræver nu en redegørelse fra socialrådmand Gert Bjerregaard (V) og understreger, at han intet kendte til Tvinds ejerskab af de sociale institutioner, som blandt andet tæller Heldagsskolen i Vamdrup og Nakkebølle på Sydfyn.

Heller ikke Gert Bjerregaard erindrer imidlertid at være blevet orienteret om samarbejdet med den udskældte organisation. Han vil nu bede sine embedsmænd undersøge, præcis hvor længe aftalen med Tvind har eksisteret, og hvor mange børn kommunen har anbragt.