Kommunechefer fik betalte golfture

Mindst 40 kommunale chefer fra blandt Århus har modtaget golftur og frokost af to it-leverandører.

Alt fra kommunaldirektører til borgmestre, skoleledere og kommunale it-chefer har spillet golf og spist frokost på private firmaers regning.

Det fremgår af gæstelisten til et arrangement i Aalborg 21. august sidste år, som blev afholdt af KMD og SAP - to storleverandører af it til kommunerne. Det skriver Politiken. Ifølge en aktindsigt står navnene på 40 kommunale topfolk fra blandt andet Århus, Aalborg og Horsens på listen - og deres deltagelse er på kant med loven, vurderer eksperter over for Politiken.

- Det er klart ulovligt. Intet gør, at det her skulle være undtaget fra bestikkelsesreglerne, siger Sten Bønsing, lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, til avisen.

Sagen omfatter imidlertid langt flere end de 40 deltagere. Arrangementet i Aalborg er nemlig blot ét ud af i alt fem i en turnering, som KMD og SAP hvert år fra 2001 til 2009 har afviklet flere steder i landet.

KMD forklarer, at det var et arrangement med socialt indhold, hvor firmaets kunder blev inviteret på golf og frokost. KMD har nu stoppet arrangementerne.