Kommune ignorerede asbest i 14 år

Allerede i 1993 fik Skanderborg Kommune besked om, at der dryssede asbest ned i Morten Børup Hallen.

I 14 år har Skanderborg Kommune kendt til den omfattende luftforurening i Morten Børup Hallen uden at gøre noget ved problemet. Det skriver metroXpress i dag.

Allerede i 1993 skrev skolen, der driver hallen, til kommunen og beskrev, hvordan den gamle loftbeklædning af mineraluld og asbestplader drysser ned. Samtidig blev der bedt om penge til at udskifte de sundhedsskadelige materialer.

Selv om den seance gentog sig 13 gange i løbet af de kommende år, blev pengene til arbejdet først afsat i oktober 2006, da arbejdstilsynet påbød kommunen at skifte det gamle loft.

- Det er rystende. Jeg kan slet ikke forstå, at de ansvarlige politikere vil gå så langt for at spare lidt penge, siger Allan Vinjegaard, der er far til to børn, som gennem flere år har spillet håndbold i den forurenede hal.

Skanderborgs nye borgmester, Jens Grønlund (V), vil dog ikke tage ansvar for, hvad der er sket før hans tid i kommunen, og hans forgænger, Aleksander Aagaard, afviser nogensinde at have kendt til forureningen i hallen.

Det får John Møller, der er skoleleder på Morten Børup Skolen, til at overveje, om skolen skulle have gjort mere for at råbe politikerne op.

- Vi skulle måske have sagt tydeligere, at det var uhensigtsmæssigt, at loftet dryssede ned i hallen, siger han til avisen.

Se eller gense mandagens indslag om sagen ved at klikke på tv-ikonet øverst i højre spalte.

Tidligere nyheder om sagen:

<A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=16564">Arbejdstilsynet overså asbest (15/1-2007)</A>

<A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=16561">Farlig asbest i sportshal (15/1-2007)</A>