Kombi-linie snart klar

Vejdirektoratet er snart klar med sit bud på, hvordan motorvejen ved Silkeborg skal etableres

Vejdirektoratet er snart klar med sin indstilling til, hvordan Kombi-linien skal tilpasses i og omkring Silkeborg. Kombi linien bliver en del af Herning-Århusmotorvejen.

Indstillingen er resultatet af fire måneders arbejde, hvor Silkeborg Kommunes teknikere har deltaget i en arbejdsgruppe, som var nedsat af Vejdirektoratet.

- Jeg opfatter møderne som meget positive. Samarbejdet har været godt, og nu ser jeg frem til offentliggørelsen af Vejdirektoratets endelige indstilling til Trafik- og Energiministeren om Kombi-linien, ligesom jeg ser frem til den efterfølgende politiske behandling i vores byråd og i Folketinget, siger Jens Erik Jørgensen, konservativ borgmester i Silkeborg Kommune i en pressemeddelelse.

Indstillingen om Kombi-linien beskriver bl.a., hvordan støjgenerne kan mindskes mest muligt. Fx vil motorvejen blive sænket, så meget som det overhovedet er muligt uden at komme i konflikt med grundvandet, på hele strækningen gennem byen.

Indstillingen forklarer også, hvordan den eksisterende ringvejsforbindelse bevares, og hvordan den nord-syd gående trafik kan krydse motorvejen, så der fortsat er gode interne trafikforbindelser - også for cyklister.

- Jeg synes, at Vejdirektoratet har vist stor imødekommenhed overfor ønskerne fra de lokale foreninger og interesseorganisationer og Silkeborg Kommune. Jeg håber på en efterfølgende god politisk dialog med staten og en hurtig gennemførelse, så vi kan komme videre, slutter borgmester Jens Erik Jørgensen.