Kom sikkert hjem fra julefrokosten: Nu kører julebusserne

Fra i dag af kører der natbusser på en række udvalgte ruter og bybuslinjer i weekenderne op til jul

Fra i dag af begynder Midttrafiks første julenatbusser at køre. Foto: Jens Nørgaard Larsen - Scanpix

Skal du ud og lufte nissehuen til julefrokost i aften, kan du glæde dig over, at du fra i dag af kan komme sikkert hjem med julenatbussen.

Midttrafik har igen i år indsat julenatbusser på en række udvalgte ruter og bybuslinjer. Fra i dag af kører busserne i og omkring Aarhus og Randers. Og fra næste fredag begynder de også kørslen i og omkring Viborg, Silkeborg, Herning, Horsens, Hedensted, Holstebro og Ringkøbing.

Læs også Genbrug julen: Hent en gratis kasse julepynt i Aarhus

- Vi indsætter julenatbusser, fordi der er et marked for det. Særligt omkring jul og i byområderne, siger funktionsleder hos Midttrafik Poul Masud til TV2 ØSTJYLLAND.

I nogle af byerne kører der også natbus nytårsnat.

Hold humøret højt

Humøret er som regel højt i Midttrafiks natbusser, fortæller funktionsleder Poul Masud. Her spiller alkoholpromillen, der er fælles for en del passagerne i natbusserne, også ind.

- Jeg vil opfordre, dem der skal med en af julenatbusserne i løbet af november eller december, til at holde humøret højt. Kom i god tid til bussen, hav dine penge klar til billetten, og opfør dig pænt og roligt, siger Poul Masud.

Læs også Nytænkning af kollektiv trafik: Førerløse busser og delebiler

Det koster dobbelttakst at køre med natbus. Hvis du har et Ungdomskort, skal du tilkøbe ekstra billet, men kan nøjes med en børnebillet. Rejsekortkunder betaler et natbustillæg på 20 kr. I Holstebro kan du køre gratis om natten i bybusserne.

Du kan tjekke køreplanen for din julenatbus her