Kold morgen i Østjylland giver risiko for glatte veje

Det bliver en kold weekendmorgen i det østjyske

00:58

For de morgenfriske østjyder handler det om at pakke sig godt ind, hvis turen går udenfor i de tidlige morgentimer søndag. Det bliver nemlig med lave temperaturer, og så er det også med at være opmærksom, hvis man sætter sig bag rattet.

- I morgen tidlig vil vi ligge omkring og måske også under frysepunktet, så igen risiko for glatte veje, pas på i morgentrafikken, siger TV 2 Vejrets Per Christiansen.

 I morgen tidlig vil vi ligge omkring og måske også under frysepunktet, så igen risiko for glatte veje, pas på i morgentrafikken

Per Christiansen, TV 2 Vejret

Risiko for regn

I løbet af morgenen og om formiddagen kommer det også til at blæse op i Østjylland, og skyerne kommer til at ligge tæt over landsdelen.

- Om der kommer byger til Østjyllandsområdet, det er lidt svært at sige, men der kommer nogen vestfra, og de skal sydover, så det kan godt være, at der kommer regn og slud i løbet af eftermiddagen og aftenen i hvert fald, siger Per Christiansen. 

Læs også Vinterferien rundes af med tørvejr lørdag og nedbør søndag

Temperaturerne vil i løbet af eftermiddagen ligge på omkring tre til fire grader over frysepunktet.

Højtryk sender kold luft ned over Danmark

Kigger vi lidt frem mod næste uge, så vil vejret fra tirsdag af slå om. Et højtryk nord for Danmark sender iskold luft ned over hele landet, og det vil give køligere vejr i det meste af næste uge.

- Onsdag især, snebyger og isdøgn. Det vil sige, at vi altså på intet tidspunkt kommer under frysepunktet, siger Per Christiansen.