Kolbøtte på motorcykel

Se video: Rasmus Kjeldsen fra Randers gentager sit vovestykke - et back flip på motorcykel.

FMX-køreren Rasmus Kjeldsen fra Randers var den første i Danmark, der udførte et såkaldt back flip på motorcykel. En baglæns kolbøtte i luften. Og han er stadig den eneste, som har udført det farlige stunt.

Han gjorde det én gang i 2006 og siden gjorde han det ikke igen. Indtil i torsdags, hvor han gentog sit vovestykke på havnen i Grenaa.

For tre uger siden gik han i træning på sin øvebane i Randers. Han ville bevise, at det ikke var begynderheld, da han udførte stuntet første gang i 2006.

- Det er OK at lave et back flip som 33-årig, synes vovehalsen fra Randers. Men det er ikke hver gang, det går godt, erkender han:

- Jeg havde mine problemer med det sidste år, hvor det faktisk blev til syv styrt. Og det sidste styrt i september, der slog jeg mig. Der måtte jeg hoppe af midt i luften og landede på hoften. Så der var lige dømt pause lidt, fortæller Rasmus Kjeldsen.

I næste uge tager han til verden største begivenhed for FMX-kørere - X-games i Californien - men kun som tilskuer. Sporten er nemlig længere fremme i USA, hvor kørerne udfører endnu mere halsbrækkende tricks, fortæller den danske FMX-kører, der håber, at hans spring kan fyre op under interessen for sporten i Danmark.