Københavnske skraldemænd til Århus

Københavnske skraldemænd på gaden i Århus midt i faglig strid. Vrede blandt århusianske kollegaer.

Massive sygemeldinger blandt århusianske skraldemænd får nu skraldeselskabet HCS til at importere skraldemænd fra København for at rydde op i de århusianske gader.

Siden nytår har omkring halvdelen af skraldemændene i Midtbyen og Århus N været syge.

Ifølge MetroXpress' oplysninger sker det samtidig med faglig kamp i selskabet. Torsdag ankom der seks skraldemænd fra København for at tømme affald i Århus. Det vækker vrede blandt århusianske kollegaer.

- Jeg forstår ikke, at de tør komme herover og arbejde i den situation. Jeg turde i hvert fald ikke, siger Jan Hammer, der er formand for skraldemændenes faglige klub i Århus.

Han forklarer, at de københavnske skraldemænds ankomst førte til en række sure klager fra hans kollegaer. Blandt andet har de brokket sig over, at de københavnske skraldemænd ikke bærer veste med reflekser, så de kan ses i mørket i de tidlige morgentimer.

- Jeg tror ikke, der er tale om rigtige skraldemænd. Vi kan jo ikke vide det med sikkerhed, men vi undrer os, og de ser i hvert fald ikke professionelle ud, siger Jan Hammer til avisen.

I renovationsfirmaet HCS, der har hovedsæde i Glostrup, afviser direktør Steen Rügge, at kommentere sagen.

I Århus Kommune nøjes affaldschef Bjarne Munk Jensen med at glæde sig over, at skraldemændene fra København gør det muligt at få tømt skraldespande i Århus. /ritzau/