Knivdrab: - Han lever ikke længe

Familiemedlem til knivdræbt tyrker truede den formodede gerningsmand på livet i byretten i Århus.

Første afdeling i retsbygningen i Århus blev ramt af noget nær panik ved starten af et grundlovsforhør torsdag eftermiddag. Her stod to libanesiske mænd på 20 år sigtet for at have dræbt den jævnaldrende tyrker Murat Karabulut natten til onsdag ud for en pizzabar i det indre Århus.

Tre-fire kvinder i familie med den dræbte blev afvist af en retsbetjent, da de kom tre minutter for sent til grundlovsforhøret. De fik ganske usædvanligt ikke lov at komme ind i det offentlige retslokale.

Råb og banken på døren fik dommeren og anklageren til at tilkalde ekstra vagtpersonale, og i løbet af et par minutter var otte arrestforvarere kommet til stede samtidig med politiet.

Kvinderne blev under voldsomme protester smidt ud af retsbygningen. En af kvinderne nåede at råbe 'han lever ikke ret længe' henvendt til den formoede drabsmand.

De to 20-årige nægtede sig skyldig i drab. De er sigtet for i forening at have dræbt Murat Karabulut med en kniv. Drabsvåbnet er ikke fundet. Motivet kendes heller ikke, og retten besluttede at lukke dørene, så offentligheden foreløbig ikke kan få et indblik i, hvad der førte til drabet.

En teori går ud på, at et skænderi om et pige førte til drabet, og der har været frygt for hævn efter drabet.

Ifølge Århus Stiftstidende har imamer fra det tyrkiske miljø dog fået garanti for, at drabet ikke hævnes. Tre imamer har besøgt den sørgende familie.

- Vi manede til besindelse, og familien er enig med os i, at drabet ikke skal hævnes. Vi har også tilbudt at tale med de anholdtes familier, siger imam Abu Bilal. /ritzau/