Kniv-mand kaprede rutebil

En ukendt gerningsmand kaprede i aftes en rutebil og kørte rundt i Favrskov Kommune i en halv time.

Politiet i Randers er på jagt efter en yngre mand, der tirsdag sidst på eftermiddagen kaprede en bus. Det var kun chaufføren, som var til stede i bussen, da kapringen fandt sted.

Buskapreren stod ifølge politiet på buslinje 114 i Århus tirsdag ved 16-tiden i retning mod Fårvang. Han stod af sammen med en anden passager i landsbyen Svendstrup, og bussen fortsatte mod Fårvang, hvorfra den kørte retur med ikke i rute-skiltet tændt for at køre i garage i Hammel.

I Svendstrup prajede den unge mand chaufføren, som tænkte, at passageren havde glemt noget i bussen. Det havde han ikke, men bad i stedet om et lift til Hammel, hvilket han fik.

Manden satte sig på forsædet ved siden af chaufføren, og efter nogle minutters kørsel trak han en springkniv med et 17 cm langt blad.

- Han truede chaufføren og sagde, at han bare skulle køre. 'Jeg skal nok guide dig,' sagde han, siger kriminalkommissær ved Østjyllands Politi Hans Kortbek til Ritzau.

Chaufføren blev dirigeret rundt i området af knivmanden, før bussen blev beordret ind på en rasteplads mellem Hammel og Haurum. Her blev manden samlet op af en personbil, som ankom samtidig med bussen.

- Vi hører gerne fra folk, der ved, hvem han er, eller som har været passager i bussen, siger Hans Kortbek. /ritzau/

Se mere i TV 2 | ØSTJYLLAND kl. 19.30.