Kjeld Holm: Ny biskop skal finde sine egne veje

Den afgående Aarhus-bisp ønsker ikke at give gode råd til sin efterfølger

Hvis den nye biskop i Aarhus Stift, Henrik Wigh-Poulsen, får brug for nogle gode råd, skal han ikke forvente at få hjælp fra sin forgænger, Kjeld Holm.

Ifølge Kjeld Holm er det vigtigt, at Henrik Wigh-Poulsen selv finder sig til rette i sit nye embede uden at skele alt for meget til andre.

Dermed følger den afgående Aarhus-biskop linjen fra sin egen forgænger, Herluf Eriksen. Han ønskede heller ikke at komme med gode råd, da Kjeld Holm tiltrådte tilbage i maj 1994.

- Da jeg startede for 21 år siden, sagde min forgænger: "Du får ikke nogen gode råd af mig. Du skal selv finde ud af det." Jeg har sagt præcist det samme. Men jeg kunne jo sige det, som Herluf Eriksen sagde til mig dengang, nemlig: "Se aldrig efter hvad du skriver under på. Så vil det gå dig godt." Det har jeg efter fattig evne forsøgt at leve op til, forklarer Kjeld Holm.

ARKIV: Kjeld Holm bispeviet i 1994

- Man skal selv finde sine veje. Desforuden er Henrik Wigh-Poulsen jo en erfaren provst. Han har været domprovst i en årrække, og han har haft en række andre stillinger. Det er et spørgsmål om tid, så kommer han ind i det.

Kjeld Holm understreger, at Henrik Wigh-Poulsen får rig mulighed for støtte fra de personer, han kommer til at arbejde tæt sammen med.

- Han har måske Danmarks bedste stiftskontorchef ved sin side og i øvrigt et fremragende personale i Aarhus Bispegård. Så det skal nok gå ham godt.

Se interviewet med afgående biskop Kjeld Holm i videoen øverst i artiklen. Interviewet er optaget inden bispevielsen af Henrik Wigh-Poulsen i Aarhus Domkirke søndag kl. 14.

solcelle solceller solcelleanlæg

playKrav om 500 meters afstand mellem solceller og landsbyer droppes

Pernille Blossom

playCorona kickstartede drømmen: Pernille snitter på livet løs

Endelave vaccination

83-årige Jørgen fik første stik på Endelave

Henrik Ullum SSI

SSI med kritik af Pfizer: I leverer ikke, det vi har aftalt

Makram Stige Drøgemüller

Stine giver knyttede kram: Hvis jeg får én til at smile, er mit arbejde gjort

Vindstød

Stormlavtryk i Nordsøen sender torsdag kraftigt blæst til hele Danmark