Kiwi lukker alle butikker: 1600 ansatte mister jobbet

1600 ansatte i Kiwi mister deres job, når discountkæden lukker i Danmark

Foto: Thomas Vilhelm - Scanpix

Discountkæden Kiwi lukker i Danmark, oplyser Dagrofa i en pressemeddelelse. Koncernen tror ikke længere på, at Kiwis butikker bliver en overskudsforretning og tager derfor konsekvensen.

 Kiwi har 103 butikker fordelt over hele landet. 30 af butikkerne laves om til Spar eller Meny, mens resten lukkes. Det kommer til at ske allerede over de kommende måneder.

Læs også Datoen er sat: Letbanen kører fra den 23. september

Omkring 1600 ansatte fyres som følge af butikslukninger, mens 800 ansatte fra Kiwis butikker kan fortsætte i Dagrofas andre butikker.

En svær beslutning

Lukningen og den følgende nedlægning af arbejdspladser har været en svær beslutning, siger Per Thau, koncernchef i Dagrofa.

- Men vi må bare erkende, at det ikke er lykkedes for os at få rigtigt fodfæste på et discountmarked, som er præget af hård konkurrence og manglende indtjening, siger han i pressemeddelelsen.

- Som koncern har Dagrofa naturligvis et ønske om at blive profitabel. Med dagens beslutning om at fokusere på vores kernekompetencer forventer vi, at det kommer til at ske senest i 2019.

Discountkæden Kiwi blev lanceret i Danmark i 2008.

Læs også Ballade lukkede butik i Hasle: Nu står lokale unge bag disken

HK Handel er ked af lukningen af discountkæden.

- Det er trist at forhandle fratrædelsesvilkår, når så stor en arbejdsplads lukker. Men vi har sammen med tillidsrepræsentanterne fået lavet en aftale, der tilgodeser de ansatte i forhold til blandt andet uddannelse, rådgivning, fritstilling og ferie.

- Aftalen sikrer også, at elever får tilbud om at fortsætte deres uddannelse i andre butikker, siger Kim Jensen, faglig chef i HK Handel, i en meddelelse.

Kiwi i Østjylland

3 i Aarhus C, 2 i Horsens, 3 i Randers Østbirk, Stilling, Malling, Højbjerg, Viby J, Aarhus V, Egå, Lystrup, Ebeltoft, Hornslet, Ryomgård, Grenaa, Auning, Assentoft, Hammel, Hinnerup, Silkeborg, Them.