Kirstine Bille borgmester i Syddjurs

For tredje gang siden valget har Syddjurs Kommune fået ny borgmester. SF's Kirstine Bille skal stå i spidsen for kommunen.

Udnævnelsen af Kirstine Bille som borgmester blev en realitet under et møde hos SF i Syddjurs.

Under mødet i Rønde skulle SF beslutte, om partiet skulle fastholde aftalen med Socialdemokraterne og Det Radikale Venstre. En aftale, der betød, at socialdemokraten Jesper Mathiesen kunne indtage borgmesterkontoret til januar.

Men nu tyder alt altså på, at det i stedet bliver Kirstine Bille, der bliver borgmester. Og højst overraskende sker det med opbakning fra den røde fløj i det kommende byråd.

- S, SF og R er enige om at holde fast i konstitueringsaftalen af 24/11 2009. Dog således, at Kirstine Bille får borgmesterposten, skriver Socialdemokraterne, SF og Det Radikale Venstre i en fælles pressemeddelelse.

Beslutningen om i stedet at pege på Kirstine Bille kommer efter, at den borgerlige fløj har foreslået, at SF skulle løbe fra aftalen med Socialdemokraterne og i stedet konstituere sig sammen med de borgerlige partier. I så fald ville Kirstine Bille blive borgmester.

Med denne trumf i hånden er det altså lykkedes at få Socialdemokraterne og Det Radikale Venstre til at pege på Kirstine Bille i stedet for Socialdemokraternes Jesper Mathiesen.

Til gengæld for at afgive borgmesterstolen til SF får Socialdemokraterne 1. viceborgmesterposten samt formandsposterne for områderne sundhed og ældre, plan, udvikling og kultur samt børn og unge, fremgår det af en meddelelse fra de tre partier.

Det Radikale Venstre besætter formandsposten for områderne natur, teknik og miljø.

De øvrige partier og lister tilbydes formandsposterne i Arbejdsmarkedsudvalget og Familie- og Institutionsudvalget.

Se mere i tirsdagens nyhedsudsendelse kl. 19.30 på TV 2 | ØSTJYLLAND.