Kinesisk vindmølleproducent rykker ind i Silkeborg

Den første kinesiske vindmøllefabrikant tager kampen op med Vestas. Selskabet etablerer sig med et videns- og udviklingscenter i Silkeborg.

Kinesiske Envision Energy etablerer sig i Danmark efter at have afsøgt en række europæiske lande, og konklusionen er, at Danmark er verdens bedste sted at etablere sig indenfor viden og innovation på vindmølleområdet.

- Der er travlt på det globale flyttemarked. Virksomheder leder i dag kloden rundt efter kompetencer, de ikke selv har - og inden for vindmølleindustrien er det globalt kendt, at Danmark har et meget højt kompetenceniveau, siger souschef Jon Thorgaard fra Invest in Denmark, der hører under Udenrigsministeriet, og som har trukket Envision Energy til Danmark.

I går kunne dagbladet Børsen fortælle, at spanske Gamesa leder efter mulig produktionsplads for havvindmøller og for Invest in Denmark er trenden klar blandt udenlandske virksomheder.

- Vi kan høre på udenlandske virksomheder, at de tiltrækkes af de solide danske viden samt det fleksible danske arbejdsmarked, siger Jon Thorgaard, der tilføjer, at Danmark får styrket videnscentret inden for vindenergi når nye virksomheder flytter hertil.

Envision Energys danske satsning er det første sted udenfor Kina, hvor virksomheden etablerer sig, og Envision Energy Denmark skal danne rammerne for alle internationale aktiviteter inden for forskning og udvikling af moderne vindmøller.

Envision Energy har desuden besøgt flere af de betydende videncentre inden for vindkraft herhjemme - blandt andre DTU/Risø.

- Vi skal konstruere vindmøller baseret på den store danske viden, der er herhjemme. Min forventning er, at vi vil ansætte op til 10 i år, og at vi nok når op på måske 25 ansatte plus konsulenter og forskere inden for en overskuelig fremtid, siger Anders Rebsdorf.

Med ham som direktør får det kinesiske selskab en særdeles tung vindmøllemand ved roret. Anders Rebsdorf har en fortid i elbranchen, derefter ni år i Vestas' forsknings- og udviklingsafdeling, hvorefter han har været fire år i den spanske vindmøllefabrikant Gamesas forskningsafdelinger.

<i>Kilde: Dagbladet Børsen</i>