Kinesere presser Vestas

Vestas position som verdens førende vindmølleproducent kan være truet af kinesiske producenter, vurderer ekspert.

De næste to år kan komme til at betyde strid modvind for Randers-virksomheden Vestas. Den forudsigelse kommer fra Per Krogsgaard, som er direktør i analysehuset BTM Consult.

Analysehuset har specialiseret sig i vindenergi de sidste 16 år, og direktøren vurderer, at de store kinesiske vindmølleproducenter kan overhale Vestas.

- Det kinesiske marked eksploderer netop nu, og man skal ikke blive overrasket, hvis vi ser kinesiske producenter som Goldwind blive verdens største i en kort periode på grund af storsalg til det kinesiske marked, siger Per Krogsgaard til Børsen.

Hos Vestas er man dog ikke voldsomt bekymrede. Her tror ledelsen på, at virksomhedens megen erfaring kan holde de nye kinesiske producenter fra fadet.

- Vi står i et langt mere modent marked i dag, og de store kunder i energisektoren ser på, hvor længe de forskellige producenter har været i markedet. Man vil være helt sikker på, at producenter er sikker, før man placerer store ordrer, siger Peter Kruse, direktør for kommunikation og investor relations i Vestas.