Karsten Ree vil sagsøge Amagerbanken

Den østjyske milliardær Karsten Ree mener ikke, at Amagerbankens ledelse har været sin opgave voksen i jagten på nye investorer.

Amagerbankens stærke pengemand Karsten Ree er langt fra tilfreds med den livstruende krise i den københavnske byggebank og truer nu bankledelsen med et sagsanlæg, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag.

Det bekræfter flere uafhængige kilder tæt på Amagerbanken, som i øjeblikket er involveret i bankens redningsaktion.

Rees trussel kommer i kølvandet på nogle dramatiske måneder, hvor Amagerbanken har jagtet nye investorer til at spytte de 750 millioner kroner i kassen, der skal sikre, at banken kan få del i en livgivende statsgaranti.

Karsten Ree anfægter blandt andet, at Amagerbankens prospekt var misvisende, samtidig med, at han anfører, at bankens ledelse ikke har været sin opgave voksen til at drive banken i overensstemmelse med den risikostyring og forsigtighed, man ifølge Karsten Ree burde have udvist.

- En sådan trussel fra Karsten Ree kan enten være forhandlingstaktik eller en helt ærlig betragtning. Men med hans position vil det være naturligt, at han uden om prospektet har udspurgt banken om en række forhold, da han investerede i sin tid. Hvis de svar ikke har vist sig retvisende, kan han muligvis have en sag, siger ekspert i erhvervsjura Lars Bo Langsted fra Aalborg Universitet.

Den kolde luft mellem Amagerbankens ledelse med formand N.E. Nielsen og direktør Jørgen Brændstrup i spidsen og selskabets rige storaktionær er især dårligt nyt for den pressede byggebank, da det trods en intensiv jagt indtil nu ikke er lykkedes med at finde en ny investor, der kan sikre bankens fremtid.

Dermed afhænger meget forsat af Karsten Ree, der blev milliardær, da han solgte sit livsværk Den Blå Avis til eBay.

Indtil nu har heller ikke Royal Bank Of Scotland, der står som arrangør af Amagerbnakens kommende kapitalrejsning, fundet en pengemand, der kan skyde et trecifret millionbeløb i

banken.

Såfremt Karsten Ree ønsker at beholde sin andel på knap en tredjedel af stemmerne i banken, skal han smide godt 300 millioner kroner på bordet, men ifølge lektor i finansiering på Århus Handelshøjskole Jan Bartholdy har han gode grunde til at tøve i denne omgang og tilmed føle sig en smule snydt.