Kaospiloterne til udlandet

Den århusianske iværksætteruddannelse overvejer at oprette skoler i Norge og Sverige.

Iværksætter- og lederuddannelsen Kaospiloterne satser på også at etablere sig i Norge og Sverige. I efteråret 2003 mistede uddannelsen, der har base i Århus, med et slag sit statstilskud.

Det skete efter krav fra Dansk Folkeparti som led i finanslovaftalen, og siden har Kaospiloterne arbejdet på at sikre uddannelsens overlevelse.

Ud over at etablere sig i de nordiske lande håber Kaospiloterne dog også fremover at kunne blive i Danmark, gerne i form af et samarbejde med Handelshøjskolen i Århus. Men et sådant samarbejde kræver politisk opbakning og at uddannelsen kommer tilbage på Finansloven, og det er der endnu ingen garanti for.

Derfor besluttede KaosPiloternes bestyrelse lørdag, at man nu går målrettet ind i forhandlinger med både norske og svenske samarbejdspartnere om at etablere skolen i de nordiske lande.

- I første omgang vil vi forsøge at få et samarbejde med Handelshøjskolen i Århus, for vi vil gerne blive i byen. Men samtidig ønsker vi at komme til Sverige og Norge, for i begge lande er der stor interesse for Kaospiloterne, siger bestyrelsesformand Steen Hildebrandt til Ritzau.

Så selv om en aftale i Århus falder på plads, så vil Kaospiloterne under alle omstændigheder også satse på de nordiske lande. Mest lovende er i øjeblikket et samarbejde med Malmö Høgskole, der hidtil har været meget positiv over for Kaospiloterne.

- Der er et behov i de nordiske lande for det Kaospiloterne kan, siger Steen Hildebrandt.

I år er Kaospiloterne sikret økonomisk med hjælp fra Tuborgfonden, men hvis økonomien og samarbejdet med Handelshøjskolen ikke falder på plads, så kan de elever, der begynder på uddannelsen til september, blive det sidste hold Kaospiloter i Danmark. /ritzau/

Dronning Margrethe

Corona skubber dronningens runde fødselsdagsfest i Aarhus endnu et år

Anholt ø Kattegat kattegatø luftfoto

Alle færgebilletter er revet væk - alternativet er dyre flybilletter

20210105-152010-L-1920x1280we

Færre brystkræft-screeninger bekymrer minister

Lilli Gyldenkilde Torv

Nyt Horsensbyggeri er kåret til landets værste

blå blink politi politibil patrulje

73-årig var efterlyst: Nu er han dukket op i Hamborg

20210302-130046-L-1920x1280we

Flertal åbner for de store elever kommer i skole som det næste