Kæmpebølger aflyser flere færgeafgange

Grundet bølgehøjder på op til fire meter er Molslinjen nødsaget til at aflyse de første ture onsdag. Også Samsø-færgen aflyser ture

Her er det et billede fra havnen i Ebeltoft nytårsdag. Store bølger på flere meter skaber også onsdag morgen udfordringer for færgedriften i Østjylland. Foto: Øxenholt foto

Kraftig blæst i nat giver stadig problemer for færgedriften onsdag morgen. Det oplyser Molslinjen på sin Facebook-side. Også Samsøfærgen er ramt.

Grundet bølgehøjder på 3,5-4,0 meter aflyses første afgang med Molslinjens hurtigfærge onsdag den 2. januar klokken 06.45 fra Aarhus og 08.20 fra Odden, skriver Molslinjen på Facebook.

Resten af dagen forventer dog altså rederiet at sejle som planlagt.

Færgerne kan sådan set godt sejle i bølgerne, men det ville ikke være en rar tur for passagererne. Bølgerne kommer desværre fra en uheldig retning på tværs af sejlruten.

Jesper Maack, Molslinjen

- Færgerne kan sådan set godt sejle i bølgerne, men det ville ikke være en rar tur for passagererne. Bølgerne kommer desværre fra en uheldig retning på tværs af sejlruten, siger kommunikationschef ved Molslinjen, Jesper Maack, til TV2 ØSTJYLLAND. 

- Efter den første dobbelttur forventer vi dog, at de bølger der har bygget sig op i blæsevejret, vil være passeret. Vores kaptajner er også gode til at dukke sig lidt, og de gør sig umage med at gøre turen så behagelig som mulig, fortsætter han.  

Kunne ikke lægge til

De passagerer, der skulle med de første to afgange, har Molslinjen fundet plads til på de kommende ture. 

Tirsdag eftermiddag skabte vejret også store udfordringer for rederiet. Her måtte to afgange fra Aarhus og to fra Sjælland aflyses.

- Vandstanden på Sjællands Odde er meget højt på grund af blæsten, så høj at vi har svært ved at lægge til uden at skade skibet, sagde Jesper Maack tirsdag til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Forhøjet vandstand og storm: Flere færgeafgange aflyst

En anden af rederiets færger, Express 2, havde også problemer.

- Der er opstået en form for teknisk udfordring med Express 2, så vi er nødt til at aflyse en dobbelttur også. Vores skibsteknikere kaster sig over det med det samme. Så det kommer til at handle om, at det er noget, man kan fikse i en fart, sagde Jesper Maack.

Både problemerne med vandstanden på Sjællands Odde og de tekniske udfordringer med den ene færge skulle ifølge kommunikationschefen være løst onsdag. 

Tirsdag var der tekniske problemer på Express 2, mens Express 3 ikke kunne lægge til ved havnen på Sjællands Odde. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Flere andre færge også udfordret

Ligesom Molslinjen er også Samsø-færgen udfordret af vejrsituationen. Nytårsdag var der kun én afgang fra Hou mod Sælvig, og også her til morgen er der ændret i sejlplanen.

Afgangen fra Hou og Jylland i dag kl. 7 er aflyst, ligesom turen fra Samsø kl. 5.45 ikke har sejlet som planlagt.

Første afgang fra Hou og Jylland bliver derfor kl. 9.30 i dag, hvorefter færgen gerne skulle sejle som vanligt.

Også den mindre Tunø-færge sejler med mindre ændringer. Afgangen fra Hou mod øen er flyttet fra kl. 8 til kl. 9, og fra Tunø sejles der derfor kl. 10.30 i stedet for kl. 9.30.

Risiko for forhøjet vandstand

Ifølge DMI vil vejret fortsat skabe udfordringer mange steder onsdag morgen og formiddag.

I Østjylland er der især risiko for forhøjet vandstand i området omkring Horsens Fjord.

I området omkring Horsens plejer det at være bekymrende, når vandstanden stiger til mindst 100 cm over normalen, så der kan komme problemer. 

Henning Gisselø, DMI

- Lige nu er vandstanden her cirka 120 cm over normalen, og den forventes at stige til 125 cm i morgentimerne, siger den vagthavende hos DMI, Henning Gisselø, til TV2 ØSTJYLLAND.

- I området omkring Horsens plejer det at være bekymrende, når vandstanden stiger til mindst 100 cm over normalen, så der kan komme problemer, fortsætter han.

Stadig kraftig blæst

Også i Aarhus og Hou er vandstanden ifølge DMI et godt stykke over normalt, men her ser vandstanden ud til at være faldende.

- Vinden er også langsomt aftagende, men især ude over Kattegat blæser det fortsat kraftigt, siger Henning Gisselø.