Jyske Bank kan ryge ud af C20-indekset

Jyske Bank med hovedsæde i Silkeborg risikerer sammen med Trygvesta og Topdanmark at ryge ud af det prestigefyldte C20-indeks.

De tre selskaber risikerer ifølge direktør Bjørn Sibbern fra Københavns Fondsbørs at blive afløst af helt nye selskaber, som vil lade sig børsnotere i løbet af 2010, når selskaber som ISS, Falck og TDC ventes at komme tilbage i det danske elite-indeks. Det skriver dagbladet Børsen.

Jyske Bank, Trygvesta og Topdanmark var de lavestrangerende selskaber, da C20-indekset sidste gang blev gjort op i november 2009. Indekset omfatter de 20 mest handlede aktier på Københavns Fondsbørs og tæller selskaber som A.P.Møller-Mærsk, Vestas, Danske Bank og DSV.

Ifølge Bjørn Sibbern vil cirka fem store danske virksomheder vil lade sig børsnotere i løbet af 2010.

- Det må formodes at flere af disse selskaber vil ramme C20-indekset. Men det er selvfølgelig markedet, der afgør det, siger Bjørn Sibbern.

Det har stor betydning for børsnoterede selskaber, at komme ind i C20-indekset, forklarer seniorstrateg Henrik Drusebjerg fra Nordea.

- En del store udenlandske investorer kigger kun i C20-indekset, når de skal positionere sig i Danmark. Det vil sige, at man får en del købere i sin aktie alene ved at figurere i C20. Derudover bliver et C20-selskab mere kendt i offentligheden og dermed som brand, siger Henrik Drusebjerg.

<i>Kilde: Dagbladet Børsen</i>