Jyllands-Posten flytter fra Viby

Morgenavisen Jyllands-Posten forhandler netop nu om at lukke avisens trykkeri med 120 ansatte i Viby.

Jyllands-Posten forhandler netop nu om at lukke avisens trykkeri med 120 ansatte i Viby. Næste skridt kan blive, at avisen forlader sit domicil i Viby - byens største etplanshus på 22.000 kvadratmeter - til fordel for mindre lokaler.

Det skriver Århus Stiftstidende tirsdag.

Koncerndirektør Jens Bruun forhandler i disse dage med tillidsrepræsentanterne om fremtiden for staben omkring trykkeriet. Spørgsmålet er, hvor mange der skal fyres eller overflyttes. JP/Politikens bestyrelse besluttede for en måned siden, at avisen fra efteråret skal trykkes på koncernens trykkeri i Erritsø ved Fredericia.

- Vi drøfter sagen nu, og der skal findes en afklaring i midten af marts,« siger Jens Bruun
til Århus Stiftstidende.

Jyllands-Postens Københavner-redaktion flytter i efteråret fra Kgs. Nytorv ind i søsteravisen
Politikens lokaler på Rådhuspladsen. Jens Bruun bekræfter, at koncernen også overvejer at forlade bladhuset i Viby. Avisen flyttede i 1964 fra Frederiksgade i Århus til Ravnsbjergbakke.

- En flytning har intet at gøre med trykkeriets situation. Vi taler om to forskellige ting. Overvejelserne om en flytning er på et forberedende plan og vil i givet fald ligge langt ude i fremtiden. Det er rigtigt, at det har været nævnt i forbindelse med det seneste bestyrelsesmøde. Vi har talt om at rykke nærmere på havnen, men der er ingen konkret geografi eller tidsplan, siger Jens Bruun.