Jørgen Ilum stopper som politidirektør

Jørgen Ilum fratræder som politidirektør i Østjyllands Politi til sommer for at gå på pension

Efter ni år på posten som politidirektør i Østjyllands Politi har Jørgen Ilum valgt at takke af, når åremålskontrakten udløber ved udgangen af juli.

- Det forekommer naturligt for mig. Jeg har været med i lang tid, og jeg er helt afklaret med det. Jeg har hele tiden vidst, at min kontrakt udløber til sommer, så jeg har haft tid til at forberede mig, siger Jørgen Ilum, der om få uger fylder 66 år, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Jørgen Ilums afløser er allerede fundet. Det bliver politidirektør Helle Kyndesen fra Sydøstjyllands Politi, som rykker fra Horsens til Aarhus for at overtage jobbet.

Læs også Aarhus-modellen i Beirut

- Selvom jeg er afklaret med det, så bliver det underligt og vemodigt. Jeg er og har været glad for jobbet og alle kollegaerne, siger Jørgen Ilum.

Han blev ansat som politidirektør i 2006 i forbindelse med politireformen.

- Det var spændende og udfordrende at stå i spidsen for arbejdet med at etablere os som en ny politikreds i forbindelse med reformen, siger Jørgen Ilum.

Læs også Politidirektør: Hav tiltro til os

Han nævner blandt andet arbejdet med den såkaldte Aarhus-model, der skal forhindre radikalisering, og dialog-modellen, hvor Østjyllands Politi med bløde hatte og gule veste gik forrest med en ny måde at forhindre ballade til for eksempel fodboldkampe og demonstrationer, som ting han især vil huske fra jobbet.

- Vores stærkeste våben er talens magt, og når vi kan nå resultater på den måde, er det til glæde og gavn. Aarhus-modellen og dialog-modellen er noget af det, som jeg vil mindes med glæde og tilfredshed, siger Jørgen Ilum.

Fakta om Jørgen Ilum

Jørgen Ilum er født den 22. april 1949 i Klinte og han er cand. jur. fra Københavns Universitet i 1974.

- Politidirektør for Østjyllands Politi, 2006
- Politimester i Århus Politi, 2002-2006
- Politimester i Esbjerg Politi, 1993
- Vicepolitimester i Aalborg Politi, 1986
- Politifuldmægtig i Aalborg Politi, 1982
- Statsadvokatfuldmægtig hos Statsadvokaten for Aalborg, 1979
- Politifuldmægtig i Aalborg Politi, 1974

Kilde: Politi.dk