Jordskælv: Papegøjen var skrækslagen

Masser af østjyder mærkede tirsdag morgen rystelserne fra jordskælvet. Læs beretninger fra seere her.

Genrefoto.

TV 2 | ØSTJYLLAND opfordrer dig til at skrive et par linjer til os, hvis du oplevede rystelserne fra jordskælvet tidligt tirsdag morgen. Se hvordan i faktaboksen til højre på denne side.

Nedenfor kan du læse historier fra andre seere, der oplevede skælvet:

Papegøjen var skrækslagen

- Vi var også nogen af dem der vågnede, da vores papegøje fløj rundt i sit bur og prøvede på at slippe væk. vi gik ind til ham og åbnede buret, hvorefter han væltede ud derfra skrækslagen. Selv nu efter nogen timer, føler han sig stadigvæk ikke helt tryg.

Pia og John Andersen, Viby J

–-

Sengen vibrerede

Sengen vibrerede, rystede ganske let– jeg troede at nu var min mand vågen. Da jeg rakte ud efter ham, men han sov endnu. Så stod jeg op, gik ned i stuen og lukkede op for t.v.nyhederne. Da jeg hørte nyheden om jordskælvet, gik det ikke en gang op for mig, at det kunne være det, jeg havde mærket: Først da jeg genfortalte om jordskæven til min mand–- da gik det op for mig!

Det er bare mærkeligt, at jeg mener at tidspunktet var lidt før kl. 6,20. Hmmmmm....

Linda Schmidt

–-

Toiletbrættet kørte rundt

Haha, ja, jeg sad på toilettet, pludselig føles det som brædtet kørte rundt-eller vippede under mig. Blev dybt overrasket, anede ikke noget om det, så lille chok.

Ivan Pedersen, Randers

–-

Troede det var spøgelser

- I vores lejlighed Stadion Alle 44 3 tv i Århus oplevede jeg tidligt i morges at et gammelt engelsk klapbord pludselig rystede og "klaprede." Det var lige før jeg troede på spøgelser.

Karin Krebs, Århus (til nyhederne.tv2.dk)

–-

Min mand grinte bare af mig

- Da jeg forklarede min mand, om han havde mærket det, grinte han bare af mig. Han havde siddet i køkkenet, som ligger ved siden af soveværelset, men havde ikke opfattet noget. Jordskælv i Danmark...... Håber I tror mig, når nu min mand ikke gør.

Marianne Gudmann, Ebeltoft (til nyhederne.tv2.dk)

–-

Troede naboerne var i gang

- Jeg sad og skrev ved min computer og pludselig begyndte min lampe, computer og bord at ryste. Jeg begyndte at grine og tænkte, at hvad laver overboen nu - sagde grinende højlydt, at nu måtte de lige dæmpe sig lidt.

Annette Høyrup, Randers (til nyhederne.tv2.dk)

–-

Troede det var en lastbil

- Jeg spurgte min mand, om det var en lastbil, der var kørt forbi, for det var egentlig min første tanke. Men det var det ikke. Så tændte vi selvfølgelig for Nyhederne, for vi skulle jo se, hvad der var sket.

Christina Maria Grunert Casper, Ebeltoft

–-

"Kiki" forsøgte at slippe væk

- Hej. Jeg vågnede kl. 6.20 ved at min Papegøje "Kiki" en grå Jaco jagtede rundt i buret som om den forsøgte at slippe væk, det plejer hun ikke, og det var jo bulder mørkt, det var ikke mig men min papegøje der oplevede jordskælvet

Jørgen Mortensen, Gjerlev

–-

Min seng rystede

- Jeg vågnede ved at min seng rystede. Jeg troede min datter ville vække mig, men tænkte, at min seng er for tung, til at hun kunne ruske den. Samtidig raslede det store spejl i træramme, som jeg har hængende på væggen. Var det mon naboerne som hamrede hårdt med noget meget tungt i gulvet eller på væggen? Jeg kikkede på min clockradio, som viste 06.22. Kunne det være et jordskælv?? Jeg sov igen, og da jeg vågnede senere, hørte jeg jo i radioen, at det VAR et jordskælv.

Min datter var ret ærgerlig over, at hun ikke havde mærket noget. Hun har rejst i store dele af verden, men ALDRIG oplevet et jordskælv!

Mie, Grenaa