Jon Dahl er skuffet over tilskuerne i Århus

Pibekoncerterne på Århus Stadion bunder i manglende forståelse og naivitet, mener en skuffet Jon Dahl Tomasson.

Århus markedsfører sig normalt som 'Smilets By'. Men lørdag aften var det øredøvende pibekoncerter, der fyldte luften, efter Spanien knuste de danske EM-drømme med en 3-1 sejr.

En opførsel fra de århusianske tilskuere, som Jon Dahl Tomasson ikke kommer
til at glemme lige med det samme.

- Vi gav, hvad vi havde. Alle mand. Derfor skuffer det mig utrolig meget, at tilskuerne peb os
af banen både i pausen og efter kampen. Det havde vi ikke fortjent - og det var bestemt ikke, hvad vi havde brug for i bestræbelserne på at komme tilbage i kampen, siger Jon Dahl til 24timer.

- Det var skuffende, det må jeg være ærlig og indrømme, siger landsholdets anfører og langer så denne ørefigen ud til de danske roligans

- Det må bunde i manglende forståelse. Folk skal altså vide, at det er hårdt at kvalificere sig til en slutrunde, når man kun er fem millioner mennesker. Det er naivt at tro, at vi bare kan gøre det hver gang, men sådan er det åbenbart.

<I>Hvilken grund har de danske fodboldfans til at være optimistiske i øjeblikket?</I>
-Vi har en fremragende træner og et system, der virker. Nu skal vi analysere, hvad der gik galt. Men vi skal nok komme igen, det er der ingen tvivl om. Vi kan passende starte med at vinde de sidste tre kampe.

<I>Der er næsten et år til den næste landskamp, hvor der er vigtige point på spil. Er det tid til at få noget nyt blod ind i truppen?</I>
- Nej, det synes jeg faktisk ikke, det er. Det er typisk, at knivene bliver slebet i pressen i en situation som denne, men der er ingen grund til at tage drastiske skridt. Slet ikke.

<B>Hvorfor er det unfair at stille spørgsmålstegn ved Morten Olsen som landstræner?</B>- Fordi han er den største kapacitet, Danmark nogensinde har haft på trænerposten. Vi skal være glade for, at han vil træne os. En mand med Mortens indsigt i fodbold har mange andre muligheder, siger Jon Dahl Tomasson.