Jobpatrulje patruljerer i Århus

I hele denne uge er LO's Jobpatrulje af finde i Århus og omegn. Her vil man kigge de lokale virksomheder efter i sømmene.

Jobpatruljen består af unge mennesker med baggrund i forskellige faglige og politiske ungdomsforeninger. Jobpatruljen vil i denne uge besøge virksomheder i Århus-området og tjekke om de unges (under 18 år) arbejdsvilkår er i orden både i forhold til Arbejdstilsynet og fagforeningernes krav.

I sidste uge besøgte Jobpatruljen Djursland og områderne omkring Silkeborg og Herning, hvor 20 jobpatruljeaktivister nåede 700 virksomhedsbesøg.

I denne uge i Århus er 40 aktivister parat til at tjekke alt fra restauranter til fabrikker og butikker i sømmene for at se, om reglerne for ungarbejderne overholdes.

Hovedkoordinatoren Martin Larsens mål for Århus-ugen er 2.000 virksomhedsbesøg.

Jobpatruljen vil desuden være at finde ved Vejlby-Risskov Hallen, hvor der fra tirsdag d. 27/7 og ugen ud afholdes en stor, international fodboldfestival for unge. Her vil Jobpatruljen befinde sig med en stor aktivitetslastbil, hvor de kan få en snak om arbejdsforhold, både med de unge og med de unges forældre.