Jesper Thygesen færdig i Silkeborg

Den rutinerede midtbanespiller stopper i klubben ved udgangen af sæsonen.

Nedrykningstruede Silkeborg IF og Jesper Thygesen er blevet enige om at ophæve kontrakten, så den rutinerede midtbanespiller stopper i klubben med udgangen af sæsonen. Beslutningen er truffet, fordi Jesper Thygesen ikke havde udsigter til at tilspille sig en plads på førsteholdet.

- I bund og grund er det en kedelig situation for mig, for jeg ville helst have spillet videre på Silkeborgs førstehold. Jeg har haft en fantastisk tid i klubben, men jeg kan ikke forlige mig med udsigten til at skulle spille på danmarksserieholdet i mit sidste kontraktår. Derfor synes jeg trods alt, at det er den bedste løsning at stoppe samarbejdet nu, siger Jesper Thygesen, der havde et år tilbage af sin kontrakt efter at have spillet for Silkeborg i syv og et halvt år.

Med beslutningen sparer klubben en lønudgift i den kommende sæson, hvor det fortsat er uvist, om Silkeborg skal spille i Superligaen eller 1. division. Jesper Thygesen har spillet for Silkeborg i to omgange og er noteret for 242 førsteholdskampe.

Med sine 45 mål for klubben er han den tredjemest scorende spiller siden oprykningen til den bedste række i 1987. Han havde en kort afstikker til Brøndby IF, men vendte igen tilbage til Silkeborg, hvor han har vundet sølvmedalje, to bronzemedaljer samt pokaltitlen. Silkeborg-træner Viggo Jensen kan godt forstå Jesper Thygesens motivation til at stoppe i klubben.

 - Jesper Thygesen har haft en flot karriere, som i virkeligheden slet ikke fortjener, at han skal slutte med at spille på et andethold. Derfor har vi sådan set også været enige om, at det ville være bedst for Jesper at komme et andet sted hen, siger Viggo Jensen.

(Ritzaus Bureau)