Per Jensens passion: Skønhedskonkurrence for køer

Mød fodermester Per Jensen fra Hovedgård, hvis drengedrøm går i opfyldelse, da han deltager i et dyrskue i Horsens - og klarer sig rigtig godt

Fodremester Per Jensen fra Hovedgård er taget til dyrskue med et udvalg af sine flotteste køer fra besætningen i håbet om en topplacering.

Inden dette års dyrskue i Horsens har han aldrig opnået en topplacering, men det blev der lavet om på i år, hvor en af hans køer blandt andet modtog ærespræmie.

Per Jensen er fodermester på kvæggården Ballebogaard ved Hovedgård, og i TV 2 | ØSTJYLLANDS nye reportage- og magasinprogram, Livet + det løse, følger vi ham på hans store dag, når han deltager i dyrskue med otte fine køer.

Da Per Jensen i sin tid blev ansat på kvæggården, stillede han som betingelse, at han ville have lov til at tage på dyrskue. Og selvom han ikke ejer køerne, går han op i dyrskuet med liv og sjæl.

Giver et kick

- Det giver bare sådan et kick, når man kommer herud, som jeg ikke vil undvære, siger Per Jensen.

Han tilføjer:

- Det er det, der får de kolde vintermorgener til ikke at være så trælse, for så kan man bare tænke på, at vi skal på dyrskue til sommer. Så går det hele meget nemmere.

Til dyrskuet har Per Jensen et helt team omkring sig bestående af kammerater, familiemedlemmer og tilmed hans kæreste. De skal hjælpe med at klare de forskellige opgaver, der skal løses, før køerne skal vurderes.

Opgaverne går i al sin enkelhed ud på, at køerne skal være rene og pæne. Det betyder blandt andet, at køerne ikke må grise sig til, og derfor skal teamet sørge for at tørre køerne af, når de har skidt. Derudover bliver køerne blandt andet 'sminket' med mel, så de fremstår på den bedst mulige måde.

I videoen øverst på siden kan du følge Per Jensen under de første forberedelser til dyreskuet, og du kan se hele programmet Livet + det løse her, hvor du kan se, hvordan Per Jensen klarer sig til dyrskuet.

20181016-152953-3-1920x1261we

Ny omfartsvej udvides med et ekstra spor

20210118-185420-L-1920x1232we

9 ud af 10 vil takke ja til coronavaccine

politimand politibetjent betjent politiet politi uniform politigenre 112

14 sigtet for brud på corona-reglerne

politibil

Tog forkert sving i sin bil – pludselig sad 75-årig fast midt på jernbanespor

20210121-172854-L-1920x1280we

playTestcenter åbner i storcenter

corona

Hele landet fastholdes på højeste niveau i coronavurdering