- Jeg kunne ikke bede om hjælp

Føler sig svigtet efter hård opvækst

05:41

1 af 2

Alt for mange børn får lov til at vokse op i familier, hvor hverdagen er præget af druk, vold og misbrug. Og alt for mange sager bliver aldrig anmeldt.

Det mener Ankestyrelsen, der i dag søsætter en kampagne, der skal få naboer, pædagoger og myndigheder til at reagere og tage anmeldelser alvorligt.

35-årige Christina-Regitze Pedersen er et de såkaldte brændte børn. Hun lider i dag af posttraumatisk stresssyndrom og borderline som konsekvens af en barndom med druk, vold og misbrug.

Hendes mor forlod hende, da hun var bare fire år gammel, så hende og hendes søskende måtte derfor vokse alene op med deres far, som havde et alkoholmisbrug.

- Jeg har fået en barndom, som har været rigtig hård ved mig og som selvfølgelig har gjort, at jeg er røget ned mange gange og skulle have hjælp, siger Christina-Regitze Pedersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ingen kom til undsætning

Christina-Regitze Pedersen har flere gange været indlagt på psykiatrisk hospital. I teenageårene var hun selvskadende og forsøgte desperat at få hjælp fra sine omgivelser. Blandt andet skar hun sig i armen i klasselokalet.

- Der skete ikke rigtig noget. Der var ikke rigtig nogle konsekvenser eller samarbejde med familien. Det var mere sådan.. "nåh, hvad skal vi stille op". Jeg synes, der har været rigtig mange tegn, hvis man vil se tegnene, siger Christina-Regitze Pedersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Nu håber Christina-Regitze Pedersen, at Ankestyrelsens kampagne kan få folk til at reagere, så hendes skæbne ikke skal ramme flere børn:

- Det er rigtig svært som barn at gøre opmærksom på sig selv og bede om hjælp, fordi forældrene kommer og underkender ens historie.

Se et tv-indslag med Christina-Regitze Pedersen øverst i artiklen.