Jagt på asbest og mineraluld

Århus, Skanderborg og Syddjurs Kommune undersøger haller og institutioner. Haslehallen lukket for skolebørn.

Århus Kommune vil ikke risikere at få en asbest- eller mineraluldsskandale på halsen. Derfor lukkes Haslehallen i dag for undervisning, efter at skolen har konstateret, at mineraluld risikerer at drysse gennem revner i loftet. Det skriver Århus Stiftstidende.

Desuden bliver et par hundrede idrætshaller, gymnastiksale og institutioner i Århus, Skanderborg og Syddjurs kommuner gennemgået for sundhedsskadelige materialer.

De mange undersøgelser sættes i værk, efter at DR TV søndag afslørede, at der dryssede mineraluld og livsfarlig asbest ned fra loftet i Morten Børuphallen i Skanderborg.

Afsløringen har samtidig fået Arbejdstilsynet til at skærpe reglerne for tilsyn med idrætshaller.

På Hasle Skole gjorde den tekniske serviceleder, skoleleder Ole Skov, opmærksom på, at der kunne være problemer med hallens loft. Børn- og Ungeforvaltningen sendte straks byggeteknikere til Hasle, og kort efter blev det besluttet, at loftet straks skulle repareres.

- Hvis der bliver skudt en bold i loftet, drysser det ned, men vi har fået at vide, at der ikke er grund til at lukke hallen. Vi har alligevel besluttet, at vi lukker hallen for undervisning tirsdag. Fritidsbrugerne får dog lov til at være der efter skoletid, siger Ole Skov.

Se mere i nyhederne MiddagsMagasinet på TV2 | ØSTJYLLAND kl. 12.10.

Tidligere nyheder om sagen:

<A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=16573" target=_blank>Kommune ignorerede asbest i 14 år (16/1-2007)</A>

<A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=16564" target=_blank>Arbejdstilsynet overså asbest (15/1-2007)</A>

<A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=16561" target=_blank>Farlig asbest i sportshal (15/1-2007)</A>