Jævn Gellerupparken med jorden

Radikale ungdomsmedlemmer og næstformand foreslår at rive Gellupparken ned. Forslaget får lunken modtagelse.

"Lad Gellerupparken falde" er overskriften på et læserbrev i JP Århus, som næstformand for Radikale Venstre i Århus, Søren Højlund Carlsen, Integrationsordfører i Radikal Ungdom, Liv Holm Andersen og landsnæstformand i Radikal Ungdom, Klaus Bach Jacobsen, står bag.

Budskabet er, at kommunens helhedsplan for renovering af området ikke vil fungere. I stedet skal de mange blokke rives ned, og noget andet skal opføres i stedet.

I læserbrevet skriver de tre blandt andet:

"...efterhånden står det klart for de fleste, at formen med modernistiske højhuse og den gammeldags boligbloks arkitektur har spillet fallit og nu er en af de største stopklodser for integration og kampen for at mindske den sociale ulighed".

Radikales tre byrådsmedlemmer mener dog alle, at helhedsplanen nok skal fungere og er særdeles skeptiske overfor forslaget i læserbrevet.

- Det er urealistisk, og jeg kan slet ikke gå ind for tanken om bare at rive blokkene ned. Hvad skal man gøre af alle de mennesker? Det vil koste astronomiske beløb at flytte dem, siger teknisk rådmand Peter Thyssen til JP Århus.